Apar informații noi despre mașinile blocate, luni seara, în pasajul inundat din cartierul Micălaca din municipiul Arad.

Într-una din mașini se afla o femeie însărcinată.

„”În ultimele 24 de ore în urma fenomenelor meteorologice periculoase, COD GALBEN și COD PORTOCALIU, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit în 3 locații din municipiul Arad pentru evacuarea apei și salvarea persoanelor. În urma unui apel la 112 un echipaj format din 5 salvatori, o autospecială și o motopompă remorcabilă a intervenit în zona pasajului din cartierul Micălaca pentru salvarea unei persoane blocată într-un autoturism și pentru evacuarea apei din pasaj. La sosirea pompierilor în interiorul autoturismului de teren a fost găsită o femeie însărcinată, fără alte probleme medicale. Celelalte 2 intervenții au fost pentru evacuarea apei din subsoluri inundate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Două mașini au fost blocate în pasajul inundat. Poliția Locală a anunțat ulterior că cei 2 șoferi au ignorat avertismentele agenților locali și au forțat traversarea pasajului de pe strada Voinicilor.

După fiecare ploaie mai serioasă, acest pasaj este inundat, asta spre disperarea arădenilor care locuiesc în zonă. Canalizarea nu face față, iar apa se revarsă pe carosabil. Dupa mai bine de o ora, pompierii au reușit să curețe zona.

Județul Arad a fost, luni seara, sub cod portocaliu de instabiliate atmosferică, iar până vineri la ora 9 este sub cod galben.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad