Arad: AUDIO Filme documentare, proiectate chiar în mijlocul pădurii, în Parcul Natural Lunca Mureșului. Miercuri, în preambulul zilei naționale a SUA, puteți vedea „Parcuri americane”, iar joi, „Călătoria Micului Prinț”, despre premiera din Himalaya

Premieră în Parcul Natural Lunca Mureșului. Conducerea ariei protejate organzează, miercuri și joi, 2 picnicuri cu proiecții de filme documentare, în aer liber, chiar în mijlocul pădurii de la marginea municipiului Arad.


În preambului zilei naționale a Statelor Unite ale Americii, filmul „Parcuri americane” dezvăluie cât de sălbatice mai sunt peisajele și parcurile naționale din Statele Unite ale Americii. Filmul documentar „Călătoria Micului Prinț” prezintă premiera realizată decătre cunoscuții aliniști români Teofil Vlad, Romeo Popa și arădeanul Zsolt Torok în Himalaya.

Directorul Parcului Natural Lunca Mureșului, Fulviu Moga.

Intrarea este liberă. Dacă vremea nu va permite proiecția în aer liber, atunci filmele vor putea fi văzute în sala de conferințe a Centrului de Vizitare Ceala.

Mai multe informații găsiți pe contul de facebook al Parcului Natural Lunca Mureșului.

Parcuri americane

Publicată de Parcul Natural Lunca Mureșului pe Joi, 20 iunie 2019

 

Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache și-au propus să exploreze aceste lucruri în cadrul unui proiect îndrăzneț.

Început în octombrie 2017, proiectul Road Trip 4 Nature și-a propus o călătorie atât prin unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, cât și prin câteva rezervații mai mici, dar interesante, pentru a înțelege cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat practic acest concept. Timp de 43 de zile, Dan și Cosmin au străbătut în lung și-n lat rezervațiile americane, în căutarea unor peisaje frumoase de fotografiat și a unor povești interesante de spus într-un film documentar. De la istoria tumultoasă a așezărilor din Smoky Mountains și până la mlaștinile din Congaree de pe coasta de est, de la uimitorul labirint din Badlands și până la celebrele canioane din sud-vestul american, de pe coasta Californiei și până în Yellowstone, primul parc național al lumii, povestea lor poate fi văzută acum la Arad, în cadrul unui picnic organizat la Centrul de Vizitare Ceala.

Filmul este realizat de Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, iar la proiecție o să aveți ocazia să îi întâlniți și să discutați mai multe despre aventura lor.

Puteți vedea un trailer al filmului pe https://vimeo.com/286562774

Acest proiect a fost realizat în cadrul Propark – Fundația pentru arii protejate, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București.

Popcorn, hot-dog, hamburgeri și răcoritoare veți gasi aici, pătura o va aduce fiecare.

Dacă vremea nu ne va permite să realizăm proiecția în aer liber, ne vom muta în sala de conferințe a Centrului de Vizitare Ceala.

Intrare liberă.

„Călătoria Micului Prinț”

Călătoria Micului Prinț poate să sune ciudat, ca titlu, pentru un documentar realizat despre o ascensiune în Himalaya în premieră. Dacă ne gândim însă la viețile noastre și la drumul parcurs atât pe orizontală cât și pe marile verticale nu mai este atât de abstract. Suntem cu toții câte un ,,Micul Prinț”, călătorim prin lume și ne întâlnim, ne lovim de diferite personaje. Ele ne ajută să înțelegem mai mult din lumea care ne înconjoară sau încearcă să ne frâneze în inițiativele noastre. Dacă reținem faptul că Micul Prinț nu a uitat niciodată valorile de pe planeta lui mică, în care el credea, avem șansa să trăim ghidat de frumos în viață. Inocența nu este nici slăbiciune, nici prostie. Este doar felul de abordare în care punem mereu binele în față . Încrederea este una din valorile de bază și în același timp este ceea ce ne-a adus pe noi trei până pe vârf …Teofil Vlad, Romeo Popa și Zsolt Torok.

La proiecție o să aveți ocazia să-l întâlniți și să discutați cu Zsolt Torok, mai multe despre această aventura.

Popcorn, hot-dog, hamburgeri și răcoritoare veți gasi aici, pătura o va aduce fiecare.

Dacă vremea nu ne va permite să realizăm proiecția în aer liber, ne vom muta în sala de conferințe a Centrului de Vizitare Ceala.

Intrare liberă, iar starea de bună dispoziție este obligatorie.

Sursa foto-video & info despre filme: Parcul Natural Lunca Mureșului Facebook