Arad: AUDIO FOTO Accident grav în județul Arad. Tânăr de 15 ani, transportat cu elicoptersul SMURD

Un grav accident de circulație a avut loc, sâmbătă, în județul Arad, la fața locului intervenind mai multe echipaje de medici, paramedici SMURD, pompieri și polițiști.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit cu 2 echipaje, unul pentru descarcerare și unul SMURD, pe DJ 709 între localitățile Cermei și Șomoșcheș, la un accident rutier”.

„În momentul sosirii la locul accidentului, echipajele au găsit într-un autoturism rasturnat, 1 victimă încarcerată, băiat, aproximativ 15 ani. Victima a fost scoasă, predată pompierilor care încadrează echipajul SMURD, care i-au acordat îngrijiri medicale și au solicitat în sprijin elicopterul SMURD. Băiatul a fost predată în viata echipajului medical ce încadrează elicopterul”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ce spune Poliția despre accident

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Claudia Iuga, „din primele cercetări la fața locului, polițiștii rutieri au stabilit că un tânăr de 20 de ani, din Cermei, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, la km 62 + 314 m nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil și într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare derapând în șanțul din stânga direcției sale de mers”.

„După producerea evenimentului, conducătorul auto precum și un tânăr de 23 de ani, din Cermei și un altul de 15 ani, din Șomoșcheș, au fost răniți ușor, fiind transportați la Spitalul Județean Arad. În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Claudia Iuga.

Băiatul de 15 ani a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad cu mai multe leziuni. Chiar dacă viața nu îi este pusă în pericol, tânărul a rămas internat sub supravegherea medicilor.
Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad