Arad: AUDIO FOTO Bărbat de 86 de ani, deshitratat, rătăcit și căzut în vegetație înaltă de 1 metru, într-o zonă montană, găsit de către salvatori în viață. „Era fericit că…”

Un bărbatde 86 de ani, care s-a rătăcit, joi, într-o zonă cu munți din nordul județului Arad, a fost găsit căzut în vegetație înaltă de 1 metru., a anunțat, vineri, Poliția din Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga „joi, în jurul orei 14,20, doamna Marc Ileana (Tanti Leana) a venit la Postul de Poliție Moneasa și a povestit polițiștilor că soțul ei de 86 de ani, Marc Pavel (“Baci Pavel”, cum îl știe toată lumea), a plecat de dimineață în pădure după vreascuri și uscături, în zona Dealului Delani, și nu s-a întors la masa de prânz”.

În timp ce polițista de serviciu încerca să o liniștească pe Tanti Leana, colegul ei a alertat Secția 9 de Politie Rurală Sebiș, și în cel mai scurt timp mai mulți polițiști au sosit la fața locului.

„Polițiștii au solicitat sprijinul colegilor jandarmi montani și salvamontiști, și împreună cu lucrători din Primărie și voluntari au pornit căutarea în zona indicată de Tanti Leana, pe o suprafață de 1-8 km în amonte de casa lor. Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către Baci Pavel. Era căzut, deshidratat, dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Salvatorii l-au dus pe Baci Pavel pe brațe și apoi cu ATV-ul până la autospeciala SAJ, sosită între timp la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

„Din fericire, Baci Pavel este în afara oricărui pericol, alături de familia sa, în Moneasa, unde aerul e rarefiat, oamenii puțini, dar la greu sunt mereu împreună”, mai spune Poliția din Arad.