Arad: AUDIO FOTO Misiune pentru echipajul CBRN al ISU Arad. Ce au descoperit salvatorii din Arad într-o fermă de pui din Bihor

Salvatorii din Arad și Bihor au intervenit, joi, la o situație de urgență din județul Bihor, unde la o fermă de pui din localitatea Ciumeghiu, mai mulți angajați s-au simțit rău.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a mers echipajul CBRN.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „autospeciala CBRN a ISU ARAD, încadrată cu 1 ofițer și 3 subofițeri, executa o misiune în sprijinul ISU BIHOR. Execută o cercetare CBRN la o ferma unde mai multe persoane au prezentat intoxicații”.

„Ca urmare a cercetării executate la fața locului, echipa CBRN a ISU ARAD a detectat prezența în hala a monoxidului de carbon provenit de la instalația de încălzire. A fost luată măsură aerisirii halei. După aerisirea halei nu s-a mai semnalat prezența substanței”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

ISU Bihor a anunțat că monoxidul de carbon s-a acumulat în urma neventilării corespunzătoare a halelor dotate cu un sistem de încălzire pe gaz. Mai exact, angajații au pornit încălzirea, dar nu și sistemul de ventilație.

Dintre cei 18 angajaţi care s-au autoevacuat, opt femei prezentau dificultăţi respiratorii şi dureri de cap, şapte dintre acestea, cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea. Toate persoanele afectate au primit îngrijiri medicale la faţa locului, fiindu-le administrat şi oxigen. O persoană care a acuzat stare de rău a refuzat să fie transportată la spital.

A fost nevoie de intervenția ISU Arad pentru că echipamentele din dotarea autospecialei CBRN a ISU Bihor sunt la calibrat în această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.