Arad: AUDIO FOTO Urmărire ca-n filme, după braconieri, pe râul Mureș, în Arad. Cum i-au prins jandarmii pe 2 bărbați

Urmărire ca în filme, în cursul nopții de luni către marți, pe râul Mureș, în județul Arad. Jandarmeria Arad a fost anunțată, printr-un apel telefonic anonim, că, pe râul Mureș, în zona localității Mândruloc, doi bărbați aflați într-o barcă cu motor, pescuiesc ilegal folosind dispozitive electrice.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu, „echipajul de jandarmerie aflat în serviciu, s-a deplasat de urgență în zona indicată și în scurt timp i-a depistat pe cei doi bărbați care încă pescuiau nestingheriți. Jandarmii au somat cele două persoane să vină la mal, dar aceștia au refuzat. Au pornit motorul bărcii și au plecat în amonte, în încercarea de a-și pierde urma”.

„S-a procedat la urmărirea ambarcațiunii de pe mal, iar după câțiva kilometri, cei doi bărbați au fost interceptați de echipajul de jandarmerie, în momentul în care acostau la mal. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit asupra celor două persoane mai multe ustensile de pescuit ilegal: dispozitiv electric format din baterie auto și cabluri electrice, instrucțiuni detaliate de folosire a diaspozitivului electric, două bețe de pescuit pe care erau montate triple și plumb de dimensiuni mari, o gafă destinată agățării peștilor și doi pești din specia somn, care nu prezentau urme de agățare sau înțepare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu.

Cei 2 bărbați sunt cercetați penal, iar uneltele de pescuit și barca cu motor au fost confiscate.

Sursa foto: Jandarmeria Arad