Arad: AUDIO FOTO VIDEO Acoperișul unei mori din județul Arad, ridicat de vântul puternic. Ce spun autoritățile

Văntul puternic a ridicat pur și simplu acoperișul din tablă al unei mori orașul Pecica, din județul Arad. Rafalele au dislocat bucăți întregi din acoperiș și au rulat tabla pe zeci de metri pătrați, de parcă ar fi fost o foiță subțire de hârtie.

ARADCU 00 MOARA PECICA MA11FEB

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Acoperișul unei mori din județul Arad, ridicat de vântul puternic. Ce spun autoritățileVăntul puternic a ridicat pur și simplu acoperișul din tablă al unei mori orașul Pecica, din județul Arad. Rafalele au dislocat bucăți întregi din acoperiș și au rulat tabla pe zeci de metri pătrați, de parcă ar fi fost o foiță subțire de hârtie.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/11/arad-audio-foto-video-acoperisul-unei-mori-din-judetul-arad-ridicat-de-vantul-puternic-ce-spun-autoritatile/

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 11 februarie 2020

Oamenii care locuiesc în zonă sunt speriați, în timp ce autoritățile locale sunt legate de mâini. Clădirea este proprietate privată, așa ca numai proprietarul ei poate lua măsuri.

Bucăți de tablă, grea de zeci de kg, stau să cadă în orice moment, spre disperarea trecătorilor.

Polițiștii locali au împrejmuit zona, însă pericolul este mare în continuare. Rafalele pot lua pe sus bucățile grele din tablă, iar soluția este una singură: înlăturarea, în intregime, a acoperișului.

Clădirea celei mai vechi mori din orașul Pecica este acum în proprietate privată. Proprietrul clădirii a fost amendat de mai multe ori pentru că neglijează imobilul, iar în acest an are de plătit impozit cu 500 la sută mai mare.

Clădirea, veche de peste o sută de ani, este acum o ruină. După 1990, nici unul dintre proprietarii morii nu a făcut nimic pentru reabilitarea ei.

Contactat telefonic, actualul proprietar al morii susține că va repara acoperișul imediat ce vremea îi va permite.