Arad: AUDIO FOTO VIDEO Activitatea de la frontieră, din Gara Curtici, principala cale feroviară de intrare în România, afectată de un puternic incendiu. Flăcările au măsurat câțiva metri

Activitatea din principalul punct feroviar de trecere a frontierei din vestul României, cel din Gara Curtici, județul Arad, a fost înregunată, în cursul nopții de marți către miercuri, din cauza unui puternic incendiu care a cuprins o clădire ce aparține CFR. Flăcările mari, întreținute și de vântul care bătea cu putere, amenințau să se extindă la alte clădiri și la copacii din zonă. 

Imagine

ARADCU 00 ISU ARAD MA10DEC

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Activitatea de la frontieră din Gara Curtici, principala cale feroviară de intrare în țară, afectată de un puternic incendiu. Flăcările au ajuns la câțiva metriGara Curtici, unde se află și punctul de trecere a fronteirei Curtici, parte din coridorul pan european 4, au rămas fără curent electric timp de câteva ore din cauza unui puternic incendiu care a cuprins o clădire cu 2 etaje ce găzduiește birouri și locuințe de serviciu pentru angajații CFR. Flăcările, care au avut câțiva metri înălțime, au distrus complet cca 250 de mp din acoperișul clădirii și i-au speriat pe localnici.2 persoane care se aflau în clădire au ieșit singure înainte de a fi rănite.La fața locului au ajuns mai multe echipaje de medici, paramedici SMURD și pompieri, inclusiv cu scara de lucru la înălțime mare.Ascultă în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 10 decembrie 2019

Gara Curtici, unde se află și punctul de trecere a fronteirei Curtici, parte din coridorul pan european, au rămas fără curent electric timp de câteva ore din cauza unui puternic incendiu care a cuprins o clădire cu 2 etaje ce găzduiește birouri și locuințe de serviciu pentru angajații CFR. Flăcările, care au avut câțiva metri înălțime, au distrus complet cca 250 de mp din acoperișul clădirii și i-au speriat pe localnici.

2 persoane care se aflau în clădire au ieșit singure înainte de a fi rănite.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de medici, paramedici SMURD, 14 pompieri profesioniși și 12 voluntari, cu 7 autospeciale, inclusiv cu scara de lucru la înălțime mare.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentului de Pompieri Arad in cooperare SVSU Curtici intervine cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala de salvare și lucru la înălțimi, o autospeciala SMURD și una de grupa operativa, 2 ofițeri, 12 subofiteri și 8 voluntari pentru stingerea unui incendiu la o clădire aparținând CFR”.

„În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la întreg acoperișul pe aproximativ 250 mp cu posibilitatea de propagare la întreaga construcție. După o intervenție dificilă, cauzata de vântul puternic incendiul a fost limitat la nivelul acoperișului fără a se propaga la restul clădirii”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Chiar dacă a rămas fără curent electric și activitatea a fost îngreunată, poliția de frontieră are sisteme portabile de rezervă care permit efectuarea controlului de intrare-ieșire din România.

Pompierii efectuează cercetări pentru a stabili cauza incendiului.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.