Arad: AUDIO FOTO VIDEO Al 2-lea braconaj pe timp de pandemie, în 24 de ore. Era convins că nu vor mai fi controale, ținând cont de controalele desfășurate cu o seară înainte

Braconajul pe timp de pandemie pare să devină un sport la Arad. După ce imaginile cu 3 persoane care au mers la braconaj pe Mureș pentru a scoate pește de un grătar au făcut încojurul țării, în doar 24 de ore un alt bărbat a fost prins la braconaj tot în zona orașului Pecica.

ARADCU 00 BRACONAJ JANDARMI SA25APR

Braconajul pe timp de pandemie pare să devină un sport la Arad. După ce imaginile cu 3 persoane care au mers la braconaj pe Mureș pentru a scoate pește de un grătar au făcut încojurul țării, în doar 24 de ore un alt bărbat a fost prins la braconaj tot în aceeași zonă.Individul a declarat că era convins că nu vor mai fi controale, având în vedere acțiunile de prevenire, pe linie piscicolă, desfășurate cu o seară înainte.#arad #danmonoranu Jandarmeria Arad Realitatea TV Stiri

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020

Individul a declarat că era convins că nu vor mai fi controale, având în vedere acțiunile de prevenire, pe linie piscicolă, desfășurate cu o seară înainte.

Conform purtătorului decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu, „un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a depistat în flagrant, pe malul râului Mureș, în dreptul localității Pecica, încă un bărbat care pescuia ilegal folosind un crâsnic ridicător. Acesta a declarat jandarmilor că a ieșit la pescuit fiind convins că nu o să mai fie controale, având în vedere acțiunile de prevenire, pe linie piscicolă, desfășurate cu o seară înainte. Și de această dată, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura”.

„Dispozitivul de pescuit a fost ridicat în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, prevăzute în Ordonanțele Militare, cu amendă în valoare de 2000 lei”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu.

Jandarmii și polițiștii continuă cercetările în acest caz.
Sursa foto-video: Jandarmeria Arad