Circa 2.000 de tone de cereale au fost distruse completde flăcări dupăce un puternic incendiu a cuprins, în cursul nopții de druminică spre luni, un depozit din orașul Sântana, județul Arad. 20 de pompieri și 9 voluntari s-au luptat cu flăcările timp de 9 ore. Intervenția a fost deosebit de dificilă pentru că exista exista pericolul ca depozitul să se prăbușească, iar incendiul să se extindă și la alte constrcuții și la 4 camioane.

ARADCU 00 ISU ARAD DUM22SEPT

Circa 2.000 de tone de cereale au fost distruse completde flăcări dupăce un puternic incendiu a cuprins, în cursul nopții de druminică spre luni, un depozit din orașul Sântana, județul Arad. 20 de pompieri și 9 voluntari s-au luptat cu flăcările timp de 9 ore. Intervenția a fost deosebit de dificilă pentru că exista exista pericolul ca depozitul să se prăbușească, iar incendiul să se extindă și la alte constrcuții și la 4 camioane.Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George PleșcaSINCRON.https://realitateadearad.net/index.php/2019/09/22/arad-audio-foto-video-circa-2-000-tone-de-cereale-distruse-intr-un-puternic-incendiu-care-a-cuprins-un-depozit-din-judetul-arad-interventia-pompierilor-extrem-de-dificila-exista-riscul-prabusirii/

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 22 septembrie 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „În depozit se aflau aproximativ 2000 to cereale. In momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreg depozitul cu posibilitatea propagării la alte construcții anexe și la 4 camioane de transport. Intervenția a fost foarte dificila datorita posibilității prăbușiri construcției a prezentei din abundenta a materialului combustibil și a imposibilității pătrunderii în interiorul construcției”.

„Incendiul a fost stins dupăcirca 6 ore de intervenție. La aceasta oră incendiul este lichidat, se acționează pentru stingerea ultimelor focare. O autospeciala a Detașamentului de Pompieri Arad va rămâne pentru supravegherea incendiului. Nu s-au înregistrat victime. A ars în totalitate depozitul și un cap tractor. Cauza incendiului este în curs de stabilire. Forțe participante. 3 autospeciale de stingere, 1 autospeciala de lucru și salvare de la înălțimi, 1 Autospeciala SMURD, 1 autospeciala de prima intervenție și comandă, 2 ofițeri și 14 subofiteri de la Detașamentul Arad și Garda nr. 2 Chisineu Cris, 2 autospeciale și 9 voluntari de la SVSU Sântana”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

În incendiu a ars și un cap tractor.

Autoritățile continuă cercetările în acest caz. Pentru moment, nu se cunoaște dacă depozitul și cererealele erau asigurate.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad