Arad: AUDIO FOTO VIDEO Profesionalismul pompierilor din Arad a salvat 90 la sută dintr-o clădire cuprinsă de incendiu. Pericol de explozie

O clădire ce adăpostea un magazin și locuințe a fost salvată în proportie de 90% decătre pompierii Gărzi nr.2 Chișineu Criș, în localitatea Grăniceri, din județul Arad.

Imagine

ARADCU 00 ISU ARAD VI10IAN

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Profesionalismul pompierilor din Arad au salvat 90 la sută dintr-o clădire cuprinsă de flăcăriO clădire ce adăpostea un magazin și locuințe a fost salvată în proportie de 90% decătre pompierii Gărzi nr.2 Chișineu Criș, în localitatea Grăniceri, din județul Arad.Ascultă în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca despre dificultatea misiunii.https://realitateadearad.net/index.php/2020/01/10/arad-audio-foto-video-profesionalismul-pompierilor-din-arad-a-salvat-90-la-suta-dintro-cladire-cuprinsa-de-incendiu-pericol-de-explozie/

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 10 ianuarie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „la intervenție s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de lucru și salvare la înălțimi, 1 autospeciale SMURD pentru protecția personalului propriu, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 ofiter și 12 subofițeri”.

„La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției de aproximativ 600 mp, cu etaj și mansardă, propagat la o parte a acoperișului. La parterul construcției se află un magazin cu produse alimentare si nealimentare, iar la etaj camere de locuit. După aproximativ 1 oră de intervenție, incendiul a fost localizat în limitele găsite. Incendiul a fost stins după 3 ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, din cauza prezenței din abundență a materialelor combustibil în magazie, a două butelii de oxigen și a unui butoi cu substanțe ușor inflamabile. Buteliile și butoiul au fost evacuate de pompieri. În urma incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa și aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire. Cauza probabilă a incendiului este „coș, canal sau burlan  de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil””, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.