Arad: AUDIO Frontiera de vest a României se aglomerează tot mai mult. S-au luat măsuri speciale. Motivele

Frontiera de vest a României se aglomerează în ultimele ore, dupăce românii care muncesc în vestul Europei vin în țară pentru a-și petrece concediile, iar românii din țară merg în concedii în străinătate. În cel mai mare punct de trecere a frontierei din vestul țării, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, sâmbătă, se aștepta câte o oră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.

Mii de persoane tranzitează, sâmbătă, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II de pe autostrada Nădlac-Arad, care este aglomerat atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe sensul de ieşire.

Polițiștii de frontieră se așteptau la aceste creșteri ale valorilor de trafic, specifice lunii august, și au luat măsuri speciale… au adus mai mulți agenți la lucru și deschid numărul maxim de căi de intrare-ieșire din țară, în funcție de configurația fiecărui punct.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

Cei mai mulți preferă punctul de trecere a frontierei Nădlac2, pentru că pe aici se poate ajunge pe autostradă până în vestul Europei, iar în România, punctul este legat la autostrada din vestul țării.

Autorităţile le recomandă celor care urmează să tranziteze frontiera să folosească şi alte puncte din judeţul Arad, care nu sunt aglomerate, precum Nădlac I, Vărşand sau Turnu. În cursul lunii august 2018, punctul de trecere a frontirei de pe autostrada Nădlac-Arad a fost cel mai tranzitat punct din vestul țării și al 2lea la nivel național, după cel al Aeroportului Henri Coandă din București. Pe la Nădlac 2 au tranzitat peste 945.000.

Mai multe recomandări găsiți pe pagina de internet a poliției de frontieră, la adresa politiadefrontiera.ro. Tot acolo puteți consulta și aplicația de trafic, care prezintă, în timp real, o medie a timpilor de așteptare din punctele rutiere de trecere a frontierei, astfel încât să puteți opta pentru cele mai libere.