Arad: AUDIO Generator automatizat pentru ISU Arad și dispeceratul unic 112. Câți oameni sună la 112 în județul Arad

Consiliul Județean Arad cumpără un generator automatizat pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad. Consilierii județeni au alocat, în cadrul ședinței care a avut joi suma de 25.000 lei.

Conform președintelui Consiliulu Județean Arad, Iustin Cionca, „ambulanţele și elicopterul SMURD sunt coordonate operativ prin Dispeceratul Unic Integrat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al Județului Arad care face parte din Sistemul Naţional Unic pentru apeluri de urgenţă 112. Achiziționarea de urgență a acestui generator contribuie la asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea activităților specifice în cazul întreruperii furnizării energiei electrice”.

„Dispeceratul integrat unic pentru apelurile venite prin 112 grupează în acelaşi loc reprezentanţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ambulanţă, SMURD, Poliţia Naţională, Poliţia Locală şi Jandarmerie În medie, peste 2100 de persoane cer ajutor în fiecare lună personalului din cadrul Dispeceratului Unic Integrat coordonat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” Arad”, a mai declarat președintele Consiliulu Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele Consiliulu Județean Arad, Iustin Cionca.

Astfel, din ianuarie până în 30 septembrie 2019, nu mai puţin de 19.111 apeluri au fost înregistrate de dispeceratul unic din judeţul Arad.