Arad: AUDIO Încă un pas pentru construirea celui mai modern spital de psihiatrie din vestul României

Încă un pas pentru realizarea spitalulul de psihiatrie de la Căpâlnaș, despre care autoritățile din Arad spun că va fi cel mai modern din vestul României. Consiliul Județean Arad a actualizat devizul general privind finanţarea spitalului. 

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „această actualizare se realizează obligatoriu, conform legii, în urma finalizării procedurilor de achiziţie publică”.

„Clădirea în care funcţionează acum Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaş a fost retrocedată. Prin construirea noului spital nu vom mai plăti chirie, iar pe de altă parte vom realiza unul dintre cele mai moderne spitale de Psihiatrie din vestul ţării. Este şi aceasta o parte a strategiei Consiliului Judeţean, de dezvoltare a sistemului de sănătate publică al judeţului”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ca urmare a actualizării devizului general a rezultat valoarea investiţiei de 25.174.725,62 lei (TVA inclus) din care valoare finanţată P.N.D.L., este de 24.317.668,24 lei cu TVA şi valoare alocată de la bugetul Judeţului Arad, cheltuieli neeligibile: 857.057,38 lei cu TVA.

Cum va arăta spitalul

Construcţia va avea Demisol parţial + Parter + Etaj. Noul spital va avea 75 de locuri destinate pacienţilor cu probleme psihiatrice, curte destinată activităţii recreative, asistenţă şi îngrijire medicală permanentă prin personal calificat, servicii de alimentaţie ce vor asigura minim 3 mese de bază, consiliere psihologică specializată şi programe de terapie ocupaţională.

Printre alte facilități, noul spital va mai avea și spălătorie centrală, depozit deşeuri, bucătărie centrală, depozit central materiale, coloană ascensoare de serviciu și aer condiţionat.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.