Arad: AUDIO Întâlnirea cu Papa Francisc, prin ochii și sufletul unui cunoscut preot din vestul României, Andreas Reinholz, parohul Basilicii Papale Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României

„Un moment unic și clipe minunate și unice de care îți aduci aminte cât trăiești”, așa descrie un cunoscutul preot Andreas Reinholz, parohul Basilicii Papale Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, întâlnirea cu Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc.

Mesajul Sfântului Părinte a fost clar: încredere, înțelegere, speranță și viitor comun, mai spune părintele Andreas Reinholz.

Mulți dintre pelerinii din Ungaria, care au mers la întâlnirea cu Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc, au avut prima oprire spirituală din România la Basilica Papală Maria Radna din județul Arad și mulți dintre ei revin la Maria Radna și în aceste zile, la întoarcerea în Ungaria.

Județul Arad a avut mai multe legături cu vizita Papei Francisc în România: rochiile pe care Prima Doamnă, Carmen Iohannis, le-a purtat la primirea oficială a Papei în România și la evenimentele ulteriorare au fost create de către cunoscutul creator de modă din Arad Eli Lăslean. Printre cadourile pe care președintele Klaus Iohannis l-a făcut Papei Francis s-a aflat o sticlă de vin de colecţie Riesling Italian din 1936, din podgoria Miniș. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a fost printre oficialii care au participat la întâlnirea Papei cu autoritățile publice din România, întâlnire care a avut loc la Palatul Cotroceni.