Arad: FOTO VIDEO Cel mai mare maraton dintre România și Ungaria. A alergat de unul singur 10 ore 18 minute și 47 secunde

Câteva sute de oameni aleargă, în acest weekend, din Ungaria în România şi înapoi în Ungaria. Nu e vorba de nicio migraţie în grup, ci de un un supermaraton lung, în total, de 200 de km, care este cea mai mare competiţie sportivă dintre România şi Ungaria. Printre concurenţi sunt şi cei care aleargă la individual, asta însemnând că fug singuri în continuu cei 100 de km din prima zi de concurs, iar în a 2a zi mai parcurg alţi 100 km.

Peste 1200 persoane din mai multe ţări participă la supermaratonul Bekescsaba-Arad-Bekescsaba, care a ajuns la cea de-a 22a ediţie şi ţine 2 zile. În prima zi, startul s-a dat din Bekescsaba, Ungaria, iar concurenţii au de parcurs 100km… intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei Turnu, iar apoi merg căttre municipiul Arad, încheind prima zi a cursei în faţa primăriei din Arad. În a 2a zi a competiţiei, duminică de la ora 10, startul s-a dat din faţa primăriei Arad, iar concurenţii au de parcurs alţi 100 km până la Bekescsaba, Ungaria.

Cele mai spectaculose probe sunt cele de individual… sunt concurenţii care aleargă singuri în continuu cei peste 100 de km din prima zi de concurs, iar cei 100 km în a 2a zi.. Sunt şi categorii ceva mai accesibile. Cei mai numeroşi sunt sportivii care concurează pe bicilete, urmaţi de alergătorii la ştafetă, şi apoi de cucurenţii pe role.

Primul concurent la individual a încheiat prima zi de concurs după ce a alergat în continuu de unul singur timp de 8 ore 24 minute şi 56 de secunde, iar ultimul concurent la individual a ajuns la arad după ce a alergat în continuu 10 ore 18 minute și 47 secunde.

Valorea totală a premiilor este de 8.000 euro.