Arad: AUDIO Kelemen Hunor propune un pact pentru candidaţii la prezidenţiale: „campanie fără atacuri la persoană”

dav

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la Arad, că le propune celorlalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale să accepte un pact prin care se angajează la o campanie „fără atacuri la persoană şi jigniri”, ci bazată pe proiecte.

„Peste o săptămână începe campania oficială şi am văzut că în această toamnă era la modă, fiecare propunea câte un pact: un pact pentru alegeri anticipate – nu prea am înţeles de ce e nevoie, un pact pentru a menţine salariile, bunăstarea sau cum se vede dinspre PSD, un alt pact pentru nu ştiu ce subiect… Eu cred că înainte de alegerile prezidenţiale se poate face un singur pact şi nu legat de politică, fiindcă înainte de alegeri orice propunere de pact este un exerciţiu doar de imagine. Un singur lucru se poate face şi acest lucru îl propun: un pact prin care toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale acceptă o campanie fără atacturi la persoană, fără jigniri şi discursurile se vor baza pe proiectele candidaţilor, pe programele lor”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul UDMR Arad.

Kelemen Hunor spune că în campanie candidaţii ar trebui să încerce să restabilească „încrederea în cei care conduc soarta comunităţii”.

„Nu cunoaştem astăzi care este strategia politicii noastre externe în zona Europei de Est sau în Balcanii de Vest, nu cunoaştem foarte multe aspecte care ar fi trebuit să fie cunoscute, dacă există, dar am impresia că nu există”, a mai declarat Kelemen Hunor, cerând ca toţi candidaţii să îşi prezinte programele pentru România.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, se află, duminică, la Arad pentru a participa la comemorările celor 13 generali care au luptat pentru independenţa maghiarilor faţă de Imperiul austriac și care au fost executați la Arad pe data de 6 octombrie 1849, adică exact acum 170 de ani.

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Președintele UDMR, Kelemen Hunor: Uniunea nu cere nimic pentru a susține moțiunea de cenzură la adresa Guvernului PSD 

Arad: VIDEO Ce spune Kelemen Hunor despre intrarea UDMR în Guvernul de după moțiune

Arad: VIDEO Președintele UDMR, Kelemen Hunor: UDMR susține un Guvern în jurul PNL, pentru că liberalii au inițiat moțiunea