Arad: AUDIO Mai multe trasee turistice din Parcul Natural Lunca Mureșului, închise din cauza pestei porcine africane. Ce alte măsuri s-au mai luat în pădure

Pesta porcină africană închide temporar traseele de biciclete și canoe prin Parcul Natural Lunca Mureșului, în pădurea Ceala aflată la marginea municipiului Arad.  Plimbările prin pădure sunt interzise în această perioadă, iar accesul pe traseele din zona centrului de vizitarea Ceala a fost închis cu benzi de semnalizare.

Conform directorului Administrației Parcului Natural Lunca Mureşului, Fulviu Moga, „pentru a preveni răspândirea virsului pestei porcine africane, administrația Parcului Natural Lunca Mureșului a fost nevoită să închidă traseele de biciclete existente în pădurea Ceala și să sisteze excursiile cu canoe prin zona infestată”.

„Totodată rugăm vizitatorii Centrului de Vizitare Ceala să nu treacă de banda aplicată în proximitatea acestuia și să folosească filtrul sanitar-veterinar atât pentru dezinfectarea roților mașinilor, cât și pentru curățarea încălțămintei”, a mai declarat directorul Administrației Parcului Natural Lunca Mureşului, Fulviu Moga.

Directorul Administrației Parcului Natural Lunca Mureşului, Fulviu Moga.

De asemenea, în apropierea centrului de vizitare, conducrea Parcului a montat un covor cu substanțe dezifenctante pentru a preveni răspândirea virsului.

Trasele vor fi redeschise după ce situația va reveni la normal. Atenționarea a fost postată și pe contul de Facebook al Parcului.

Din cauza prezenței pestei porcine africane, Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului a fost nevoită să închidă…

Publicată de Parcul Natural Lunca Mureșului pe Vineri, 9 august 2019

În parc sunt 2 rute cu piste de biciclete, o buclă de 12 km chiar în Pădurea Ceala de la marginea municipiului Arad și un traseu de 25 de km, pe ruta Arad-Pecica. În ceea ce privește călătoria cu canoele, traseele sunt Arad-Pecica de 23 de km și Arad-Cenad de 88 de km.

Parcul Natural Lunca Mureşului are o suprafaţă totală de 17.455,2 ha, dintre care pădurile ocupă 6.467 ha, de-a lungul râului, până la frontiera cu Ungaria, arie în care trăiesc câteva sute de specii de păsări şi animale. În excursiile prin parc vă puteţi întâlni oricând cu căprioare, mistreţi, iepuri, Fazani sau cerbi. Mai multe inFormaţii despre parcul natural lunca mureşului, găsiţi pe site-ul parcului, la adresa luncamuresului.ro.

1o focare, în 4 localități din județul Arad

10 focare sunt active în acest moment în 4 localități din județul Arad: Sânpetru German, Zădăreni, Felnac și Cintei, iar până în acest moment, în județ, au fost omorâți circa 150 de porci, motiv pentru Comitetul Local de Combatere a Bolilor întrunit la Prefectura Arad, a luat măsuri suplimetare pentru a evita răspândirea virsului. De asemenea, toți mistreții din zonele afectate vor fi omorâți.

Sursa foto: Parcul Natural Lunca Mureșului Facebook