Arad: AUDIO Manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni din Parcul Reconcilierii din Arad, anulate din cauza coronavirusului

Manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătoare națională în Ungaria, care trebuiau să aibă loc la Arad în 14 și 15 martie, printre care un simpozion la muzeu, evenimentul central din Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, dar și un impresionat spectacol de epocă despre celebra prințesă Sissi, au fost anulate în contextul prevenirii infectării cu noul coronavirus, a anunțat, luni, președintele UDMR Arad, deputatul Peter Farago.

Președintele UDMR Arad, deputatul Peter Farago.

În schimb, se recomandă celor care vor să meargă individual se depună flori sau coroane la Statuia Libertății din Parcul Reconcilierii.

Conducerea UDMR Arad va depune o coroană flori la ora 16, iar momentul va fi transmis în direct pe contul de Facebook al organizației.

Anul trecut, în Parcul Reconcilierii au paricipat la comemorarea revoluţiei de la 1848-1849 peste 400 de maghiari din Arad, fiind prezent şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Pe 15 martie, ungurii marchează începutul Revoluției din 1848-49.

Sursa foto: arhivă