Arad: AUDIO Modernizarea unui drum județean din Arad, aproape gata. Pe unde se va circula mai bine

Drumul județean din Arad care leagă orașul Pâncota de comuna Seleuș este aproape finalizat, a anunțat, joi, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, „în aceste momente se toarnă cel de-al doilea strat de asfalt, cel de uzură, urmând ca până la jumătatea lunii viitoare să se asigure inclusiv marcajul rutier pe tronsonul în cauză”.

„Acest tronson face parte din strategia de modernizare a drumurilor județene pe care am demarat-o la începutul mandatului. Am răspuns cerințelor cetățenilor și, până la finalizarea integrală a lucrărilor, am asigurat circulația în regim de șantier, inclusiv prin turnarea acelui strat intermediar de asfalt. Sperăm ca până în 15 noiembrie să fie finalizate turnarea stratului final și executarea marcajelor rutiere definitive”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Acest drum are un istoric aparte. Din cauza evenimentului tragic, pricinuit de decesul constructorului, continuarea lucrărilor s-a aflat într-un impas. Consiliul Județean a reușit să deblocheze situația în această vară, reîncepând lucrările, mai întâi la asigurarea accesului la gospodării, în localitatea Seleuș, apoi la finalizarea primului strat de asfalt (cel de legătură). Odată cu începerea turnării celui de-al doilea strat de asfalt, la începutul acestei săptămâni, lucrarea se apropie de finalizare.

Până acum s-a circulat în regim de șantier, cu marcaje provizorii și limitarea vitezei.

Cca 1.200 de km de drumuri județene

Consiliul Judeţean Arad, care a deschis în ultimii 2 ani aproape 20 de șantiere pentru modernizarea drumurilor, administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km

Sursa foto: Consiliul Județean Arad