Arad: AUDIO Motociclistul Enduro, împotmolit într-o pădure din Arad, salvat de către George Leric, un pompier aflat în timpul liber, motocilist Enduro și el

Motoclistul enduro, care a rămas împotmolit într-o pădure din zona de munte din estul județului Arad, a fost recuperat, duminică seara, decătre un pompier aflat în timpul liber, care este și el tot motociclist Enduro.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „victima este un bărbat 42 de ani din județul Gorj, care a fost găsit decătre plt. maj. George Leric, de la Secția Bârzava, aflat în timpul liber, membru al unui club de Enduro”.

„A fost coborât și predat către echipajul SMURD, este deshidratat, în stare bună”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Povestea completă, prezentată decătre purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca

Împreună suntem MAI puternici. Salvatorii nu au timp liber.

Povestea începe începe în jurul orei 19.00 când, colegii din județul Hunedoara ne redirecționează cazul. Motociclist, pierdut undeva în județul Arad, la limita cu județul Hunedoara, conștient, deshidratat, nu știe unde este și nu poate continua deplasarea. Nu are semnal la telefon, poate apela doar 112, dar a reușit sa transmită coordonatele GPS de la locul în care se află.

Pompierii care nu se văd, dar se simt

Dispeceratul ISU ARAD, Mr. Deacu Adrian, plt.maj Bedo Tiberiu, plt.adj.șef Ungureanu Ionel, pompieri ai căror muncă nu se vede, dar se simte, reușesc în mai puțin de 3 minute sa îl localizeze și sa transmită forțelor de la Sectia Bârzava locația și celor venite în sprijin. În mai puțin de jumătate de oră, trei autospeciale de teren ale Secției de Pompieri Bârzava, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Postului de Poliție Petriș, Salvamont-Salvaspeo și Ocolului Silvic au plecat de la primăria Petriș în căutarea disparutului.

A fost solicitat din timpul liber și colegul nostru plt.maj Leric George, de la Sectia de Pompieri Bârzava. George, un salvator dedicat meseriei și iubitor de enduro deține o motocicletă de tip ENDURO, este localnic și cunoaște foarte bine zona. După câțiva km parcurși prin pădure, mașinile de teren nu au mai putut înainta. Salvatorii încep înaintarea pe jos.

Dificultatea unor astfel de misiuni, în afară de zona greu accesibilă, constă și în lipsa comunicațiilor. Fără semnal la telefon, fără semnal la stațiile radio, practic faci intervenția „in orb”

ORA 20.31 apel la 112, e colegul Geany, (Leric George) care spune dispecerului:
-plt.maj Leric, raportez l-am găsit exact unde mi-ați trimis localizarea. E în stare bună, dar deshidratat. I-am adus apă, văd ce are la motor și îl cobor la SMURD și la jamdarmi. În 15 minute ajungem la ei. Știu eu un drum mai scurt, dar e doar pentru motocicletă.

În jurul orei 21, victima, bărbat 42 de ani, era pe mâna paramedicilor în stare bună”.

Arad: AUDIO Căutări ample, în zona de munte din estul județului Arad, după un motoclist care s-ar fi rătăcit prin pădure