Arad: AUDIO Naşterea Maicii Domnului, la Basilica Papală Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României: 22 de slujbe în 5 limbi și mii de credincioși

Slujbele dedicate sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, cunoscută ca şi Crăciunul de toamnă, care au început vineri la ora 17, continuă până duminică seară, în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, Basilica Papală Maria Radna, din judeţul Arad.

În această peripadă la mănăstire sunt aşteptaţi circa 25 mii de credincioşi. În cele 3 zile vor fi oficiate 22 slujbe în 5 limbi.

Biserica, deschisă toată noaptea

Sâmbătă (7 septembrie) slujbele încep de la 8 dimineaţa, iar cu începere de la ora 20 se va oFicia sFântul rozariu în patru limbi şi procesiune cu Icoana Fecioarei Maria. Tot vineri, între Ora 21:30 – 05:00 va fi noapte de rugăciune, când Biserica va rămâne deschisă toată noaptea pentru rugăciune. La Ora 24:00 – Sfântă Liturghie în limba română la care sunt invitaţi în mod special credincioşii de etnie Rromă.

Duminică, 08 septembrie, slujbele încep la ora 7.30 dimineaţa şi ţin până la ora 20, fiind oficiate în mai multe limbi, printre care croată, maghiară, germană şi română. La ora Ora 11:00 va fi oficiată Sfântă Liturghie Pontificală în: română – maghiară – germană –celebrată decătre Eminenţa Sa Msgr Joszef Csaba Pal, episcop de Timișoara.

Părintele paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

Pelerini care vin pe jos 240 de km

Pelerinii care au plecat şi pe jos către mănăstire, din Caraş-Severin şi Timişoara, ajung la mănăstire, după ce merg chiar și 120 km în 3 zile, iar pe drum sunt găzduiţi la familii de credincioşi. La întoarcere, cei mai mulți parcurg drumul tot pe jos.

Cel mai de succes obiectiv turistic din Arad

Atestata documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor, iar aici se găseşte o icoană a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, care este făcătoare de minuni. Basilica Papală Maria Radna a Fost resFinţită, în august 2015, după ce a fost restaurată complet cu fonduri europene, bani de la Guvern şi donaţii ale enoroaşilor. Basilica Papală Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turistic din judeţul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti, atât catolici, cât şi de altă religie, atât din România, cât şi din alte ţări.