Arad: AUDIO O comună din Arad vrea să realizeze un sistem propriu de alarmare și intervenții în caz de calamități naturale. Cum puteți vota pentru ca proiectul să câștige banii necesari

Un sistem de alarmare, avertizare și intervenție promptă în caz de calamități naturale este proiectul cu care o comună din județul Arad, încearcă să obțină fonduri naționaționale prin campania „RO SMART în Țara lui Andrei”.

Conform primarului comunei Hășmaș, Cornel Popa, „prin acest proiect se va rezolva o problemă importantă și de actualitate, mai ales în aceste zile. Mai exact, se va pune la punct un sistem de alarmare și avertizare pentru populație, dar și posibilitatea alertării de către populație a autorităților locale, pentru a interveni prompt în caz de calamități naturale”.

„Proiectul include și un program de alarmare cu sirene electronice, amplasat în toate cele șase localități ale comunei”, a mai declarat primarul comunei Hășmaș, Cornel Popa.

Primarul comunei Hășmaș, Cornel Popa.

Proiectul este susținut decătre Consiliul Județean Arad, a anunțat președintele instituției.

„Încurajez demersurile fiecărei comunități locale din județul nostru în promovarea proiectelor prin care se atrag fonduri din alte surse decât bugetul local sau cel județean. Comuna Hășmaș, prin primarul Cornel Popa, dar și cu implicarea aparatului de specialitate, este un model de urmat. Îmi manifest sprijinul pentru astfel de proiecte și îndemn arădenii să facă la fel”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Proiectul poate fi votat la adresa: <https://taraluiandrei.ro/ro- smart/infrastructura#/proiecte-semifinaliste> , fiind intitulat „Impreuna Pentru Comunitate. – Romania Conectata”.

Valoarea unui proiect câștigător se ridica la circa 45.000 de euro. În prezent, competiția se află în prima etapă, aceea a votului publicului (însumând 20% din punctaj), care se finalizează miercuri, 19 iunie, ora 23.59.

Linkul exact la care puteți vota proiecul îl găsiți pe site-ul Consiliului Județean Arad, la adresa cjarad.ro și pe contul de Facebook al instituției.

Comuna Hășmaș, care se află în zona de munte din nord-estul județului Arad, are 6 sate cu circa 1.400 de locuitori și este situată la 88 de km de municipiul Arad.