Arad: AUDIO O sală de sport, în valoare de circa 3,5 milioane lei, pe care nu o folosește nimeni. Ce planuri are municipalitatea din Arad pentru investiție

O sală de sport construitădecătre Compania Națională de Investiții (CNI) și inaugurată în 2012, după investiții de 3,5 milioane de lei, la care a contribuit și Primăria Municipiului Arad, nu mai este folosită de 1 an. S-a ajuns aici pentru că școala pentru care a fost realizată construcția s-a mutat, iar universitatea care a folosit-o ulterior a renunțat să mai administreze acest obiectiv.

Începută în 2010, construcția sălii, s-a realizat la marginea Aradului, pentru liceul cu program sportiv, care se alfa atunci la cca 1 km de noua sală. Doar că până în 2012, când lucrările au fost gata, liceul a fost mutat în cealălalt capăt al orașului.

În aceste condiții, sala de sport a ajuns la Primărie, care a fost dat-o în folosinţă Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, care este privată. În urmă cu un an, universitatea a renunţat la sală.

Așa că, în vara anului trecut, baza sportivă a ajuns din nou primărie. Iar de atunci nu mai este folosită. Regulamentul de funcționare a fost emis în aprilie acest an, iar municipalitatea speră ca sala să poată fi folosită fie de cluburi sportive, pentru antrenamente, fie de persoane sau alte entităţi juridice interesate ca să o închirieze.

Până în acest moment, însă, nimeni nu s-a arătat intersat de baza sportivă, care pare abandonată, pentru că buruienile din zonă au ajuns la o înălţime de circa trei metri.

Primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primăria spune că va promova baza pentru a încerca să scoată pofit, dar aceasta se află pe un câmp, la marginea oraşului, într-o zonă cu puţine locuinţe.