Arad: AUDIO Parcarea subterană din centrul municipiului Arad, aprobată. Când ar putea începe lucrările, dacă lucrurile merg bine

Proiectul care privește construirea unei parcări subterane cu 588 de locuri sub Piața Avram Iancu din centrul municipiului a fost votat, joi, în Consiliul Local al Municipiului Arad dupăce a fost introdus pe ordinea de zi a 8a oară. Nici de această dată numărul voturilor nu s-a schimbat, însă s-a schimbat legea, ceea ce făcut să nu mai fie nevoie de voturile PSD-ALDE, fiind suficiente voturile PNL-UDMR.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „ca de obicei şi la vechile şedinţe grupul PSD –ALDE a căutat diferite motive să justifice non-votul lor, adică faptul că se abţin. Dacă până acum era nevoie de două treimi pentru a trece şi nu s-a întâmplat acest lucru, acum schimbându-se legea nu mai era necesar acest număr de voturi, prin urmare proiectul a trecut şi mergem în continuare cu el”.

„Noi ne dorim ca această investiţie să nu se facă di banii arădenilor. Ni s-a spus că nu va fi nimeni interesat. Poate au dreptate, poate nu. Vom afla răspunsul în momentul în care scoatem la licitaţie concesiunea, dacă vor fi clienţi. Aveam obligaţia să facem acest lucru din perspectiva necesităţii de noi locuri de parcare, pe de altă parte din dorinţa de a nu cheltui din bugetul Aradului şi a arădenilor şi nu în ultimul rând pentru a testa piaţa”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

După momentul votului, urmează licitațiile, iar dacă vor fi companii interesate, iar lucrurile merg bine, atunci investiția ar putea începe chiar în cursul anului viitor.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

La nivelul 0, pe întreaga suprafaţă a pieţei Avram Iancu, se va amenaja o zonă pietonală fără intersecţii cu circulaţia carosabilă.

Amenajarea unei parcări subterane în această zonă este o necesitate, spune primăria, atât din punct de vedere al dezvoltării generale a municipiului, cât și ca obiectiv de a satisface nevoia de locuri de parcare în zona centrală a orașului.

O altă parcare subterană pe care Primăria Municipiului Arad vrea să o construiască este cea de sub Piața Catedralei, tot în centrul municipiului.