Arad: AUDIO Peste 100 de case și gospodării, inundate în Arad. Mașini, luate de viitură. Mobilizare maximă a pompierilor din tot județul. 5 coduri portocalii în câteva ore

Peste 100 de case și gospodării au fost inundate, marți seara, în mai multe localități din județul Arad, după o ploaie năpraznică. Șuvoaiele, care pe alocuri au ajuns și la 2 m înălțime, au maturat totul în cale și au lăsat în urmă tone de mâl. Zeci de animale au pierit în inundatii, iar oamenii privesc neputinciși cum agoniseala de-o viață s-a dus pe apa Sâmbetei. Pompierii intervin de mai multe ore cu motopompe că să-i ajute pe localnici să scoată apa și noroiul din case și curți.

Cea mai gravă situație este în comuna Bârzava, situată între dealuri, pe Valea Muresului. În centrul comunei și satul aparținător Slatina de Mureș au fost inundate peste 80 de locuințe. Apa de pe versanți s-a adunat ca într-o pâlnie și a măturat totul în cale. A pătruns în case, în curti, a luat pe sus mașini și animale, și a mutat din loc utilaje agricole grele de câteva tone.

Fântânile din comună au fost colmatate și nu mai pot fi folosite.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a decis să în comună și pompieri din alte zone județului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Probleme au fost și pe DN7 și DN79A, care au fost inundate și acoperite de mâl și copaci rupți. Inundații s-au mai înregistrat și în alte localități din județ, printre care Honțișpor, Gura Văii, iar la Hășmaș o vacă a fost salvată de pompieri după ce fusese purtată de o viitură puternică pe cca 200 m.

Pompierii si localnicii au lucrat toata noaptea ca sa scoata apa si malul din casele afectate.