Arad: AUDIO Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a dispus refacerea unei porțiuni de drum din cauza unor nereguli legate de calitatea lucrării, iar asfaltul a cedat

Președintele Consiliului Județean Arad (CJ Arad), Iustin Cionca, a dispus, marți, refacerea unei porțiuni de drum unde asfaltul a cedat din cauza unor nereguli legate de calitatea lucrării pe drumul județean Pîncota-Târnova-Buteni.

Ca urmare a controlului realizat pe șantier, Direcția Tehnică a Consiliului Județean a constatat că pe unele porțiuni asfaltul a cedat. A fost solicitat și un punct de vedere din partea proiectantului. Întreaga zonă în discuție va fi refăcută, pentru ca lucrarea să fie corespunzătoare.

„Am solicitat remedierea urgentă a porțiunii unde primul strat de asfalt a cedat. Am constatat că și o parte a traseului afectat de inundații trebuie reparat, acolo apa pur și simplu a spălat primul strat de asfalt. A fost o rupere de nori, înțelegem, dar trebuie refăcut ca lucrarea finală să fie de calitate. Avem controale permanente pe toate drumurile unde se lucrează în județ, sunt pe teren 12 persoane care verifică șantierele. Investim mult, deci pretindem calitate, aceste drumuri vor trebui să țină mulți ani de acum încolo, nu doar o iarnă și o primăvară”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Modernizarea drumului județean Pîncota-Târnova-Buteni face parte din strategia Consiliului Județean Arad de modernizare/reabilitare a 326 kilometri de drumuri județene în județul Arad. Este vorba despre un tronson de 31,3 kilometri, pe care nu s-a mai intervenit substanțial de aproape 60 de ani, un tronson pe care îl refacem de la fundaţie.

Modernizarea DJ Pâncota-Târnova-Buteni este finanțată de Consiliul Județean Arad din fonduri europene. Tronsonul Pâncota-Târnova-Buteni reprezintă lotul II al drumului județean Arad – Șiria – Pâncota – Buteni.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad