Arad: Pentru aproximativ jumătate din personalul angajat la Spitalul Județean Arad la începutul pandemiei noului coronavirus nu s-au mai prelugit contractele. Motivul

Aproximativ jumătate din personalul angajat decătre Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad la începutul pandemiei noului coronavirus a încetat colabotarea cu spitalul, dupăce conducerea untății medicale a decis încetarea contractelor de muncă, în contextul scăderii numărului de pacienți diagnosticați cu COVID-19 la nivelul județului Arad.

În perioada stării de urgență, au fost angajate 150 de persoane, în special cadre medicale.

Managerul interimar al spitalului, ec. Florina Ionescu, le-a mulțumit celor care au venit ca să dea o mână de ajutor și spune că speră să îi regăsească în organigrama spitalului atunci când va exista avea posibilitatea să fie scoase posturile la concurs, dar ca urmare a faptului că în ultimele săptămâni la nivelul județului Arad au existat în medie, cel mult cinci pacienți internați și diagnosticați cu COVID-19, s-a decis să se restructureze secțiile destinate pacienților suspecți sau confirmați cu virusul SARS CoV-2, fapt care a dus și la scăderea numărului de personal necesar pe aceste secții.

Conform legii, personalul medical angajat pe perioadă determinată poate fi păstrat doar în contextul desfășurării activității pe secțiile de COVID-19.

La începutul crizei medicale, spitalul s-a confruntat cu un număr mare de cadre medicale care au preferat sî intre în concedii de teama noului coronavirus, situație în care a angajat personal pe perioadă determinată.