Arad: AUDIO Primăria Arad a încheiat un parteneriat care implică taximietriștii în rezolvarea mai rapidă a problemelor din oraș. Taximetriștii devin „senzorii” Primăriei

Taximetriștii din Arad se implică mai mult în viața orașului, dupăce primăria Municipiului Arad, prin intermediul Poliției Locale, a încheiat un parteneriat cu companiile de taxi din oraș. Câte cinci reprezentanți ai fiecărei asociații sau companii de taxi vor comunica direct cu dispeceratul Poliției Locale, la un număr de telefon mobil dedicat.

Respectivii reprezentanți ai taximetriștilor vor putea comunica Serviciului Dispecerat și Monitorizare al Poliției Locale Arad orice nereguli privind desfășurarea activității de transport în regim de taxi de pe raza municipiului Arad, precum și problemele existente în trafic ori în spațiile de parcare,dacă aspectele semnalate țin de competența Poliției Locale).

Deoarece sesizările vor fi transmise de colaboratori stabiliți anterior care vor avea inclusiv posibilitatea de a transmite date multimedia orientative privind problemele sesizate, echipajele Poliției Locale ar putea beneficia de informațiile complete ce lipsesc adesea în sesizările telefonice privind traficul rutier. De asemenea, se are în vedere reducerea timpilor de materializare a intervenției în teren.

„La acest număr de telefon vor putea fi semnalate atât probleme cu care se confruntă taximetriștii, de genul taximetrie pirat sau locuri de parcare ocupate abuziv, dar evident orice altă problemă sesizată la nivelul orașului. Sunt convins că Poliția Locală va încerca să fie un partener loial firmelor de taximetrie. Demarăm acest proiect pilot acum, vedem ce rezultate avem și în funcție de aceasta îl vom extinde și la nivelul altor domenii cu alți parteneri. Dacă este fidelizată relația instituțională cred că funcționează un pic mai bine”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Șeful Poliției Locale Arad, Adrian Toma: „foarte multe semnalări false”

Conform directorului Poliției Locale Arad, Adrian Toma, numerele de telefon ale celor 5 persoane reprezentative de la fiecate structură vor fi preluate de un număr de telefon mobil dedicat, de la dispeceratul Poliției Locale.

„Modalitatea de a colabora cu dânșii propusă a fost ca să-si nominalizeze fiecare asociație și firmă mai mare, 5 persoane reprezentative a căror numere de telefon mobil vor fi preluate de un număr de telefon mobil dedicat, de la Poliția Locală de la dispecerat. În momentul în care sună acolo se va ști cu exactitate cine sună, se știe că sunt niște persoane reprezentative și foarte credibile. Pot furniza chiar imagini de la fața locului. Vrem să câștigăm viteză de reacție. Aveam foarte multe semnalări false”, a mai declarat șeful Poliției Locale Arad, Adrian Toma.

Se va efectua o analiză a eficienței implicării ”senzorilor” din rândul taximetriștilor în soluționarea problemelor legate de activitatea acestei categorii profesionale și de traficul rutier în municipiu, în general. Rezultatele perioadei de ”testare” a proiectului vor fi împărtășite partenerilor, alături de care se va decide asupra eventualei extinderi/ajustări a colaborării.

Această colaborare reprezintă o formă de materializare a strategiei Primăriei Municipiului Arad de creștere a eficienței prestației direcțiilor sale prin parteneriate cu persoane fizice și juridice a căror expertiză și interes comun cu al Primăriei în diferite domenii poate contribui la o mai bună gestionare a multiplelor provocări ce apar în funcționarea curentă a orașului.

Proiectul va oferi și repere privind modul în care ar trebui gestionată, în viitor, colaborarea cu grupuri profesionale sau asociative din oraș a căror pregătire și interes legitim converg cu activitatea serviciilor Poliției Locale, cum ar fi ordine publică, circulație, disciplina în construcții, protecția mediului, evidența persoanelor, control comercial sau protecția animalelor.