Arad: AUDIO Primăria Municipiului Arad va plăti 80.000 de euro, adică 0,5 euro pentru fiecare locuitor, pentru Alianța Vestului. Motivul

Alianța Vestului costă. Primăria Municipiului Arad va propune Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care fiecare locuitor al oraşului să plătească o contribuţie de 0,5 euro pe an pentru funcţionarea Alianţei Vestului, o decizie similară fiind luată deja în Cluj-Napoca, săptămâna trecută.

Conform primarului interimar al Aradului, Călin Bibarţ, „statutul şi actul de constituire al Asociaţiei Alianţa Vestului vor fi supuse aprobării Consiliului Local cel târziu în luna august, în aceste documente fiind prevăzută şi contribuţia oraşului la bugetul de funcţionare al asociaţiei”.

„La nivelul Alianţei s-a decis să existe o contribuţie de 0,5 euro pe cap de locuitor, iar la Cluj-Napoca s-a adoptat deja decizia. Primăria Arad a finalizat documentaţia vaintra cu ea în Consiliul Local. Această cotizaţie anuală este necesară pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare a aparatului tehnic operaţional”, a mai declarat primarul Călin Bibarţ.

Municipiul Arad ar urma să contribuie anual cu aproximativ 80.000 de euro, suma fiind raportată la o populaţie de 160.000 de locuitori.

Gheorghe Falcă nu va mai face parte din Alianţa Vestului, numele său fiind deja înlocuit în documentele ce vor fi supuse aprobării Consiliul Local Arad cu cel al primarului interimar, Călin Bibarţ, Falcă fiind ales europarlamentar.

Alianţa Vestului a fost înfiinţată în decembrie 2018, de primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, având ca scop atragerea fondurilor europene, în parteneriat cu Guvernul României, pentru proiecte care privesc dezvoltarea regiunii.