Arad: AUDIO Primăria Municipiului Arad vrea să cumpere clădirea unei importante școli din centrul orașului, pentru care plătește chirie de ani de zile. Primarul Călin Bibarț: „din dorința de a fi proprietari şi nu chiriaşi, având astfel posibilitatea de a investi mai mult în această şcoală”

Primăria Municipiului Arad va cumpăra clădirea în care funcționează o școală dincentrul orașului, pentru care până acum plăște chirie mii de euro în fiecare lună, către Episcopia Catolică din Timişoara. 

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, care a făcut anunțul în cursul zilei de marți, „Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu de pe strada Episcopiei nu este proprietatea municipalităţii, ci este o clădire în proprietatea Bisericii Catolice. Am căzut de acord şi noi şi proprietarul , noi avem dorinţa de a cumpăra şi ei au dorinţa de a vinde. De aceea voi începe demersurile legale ce se impun, timp în care continuăm să închiriem acea clădire, maxim un an de zile. Sper ca într-un timp cât mai scurt să reuşim să finalizăm acest demers despre care s-a vorbit mult în ultimii ani”.

„Este un demers de normalitate, un gest pe care-l facem pentru copii, pentru şcoala arădeană, pentru Arad, din dorința de a fi proprietari şi nu chiriaşi, având astfel posibilitatea de a investi mai mult în această şcoală”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Imobilul ar putea intra în proprietatea municipiului Arad în aproximativ un an de zile, pentru că este necesară parcurgerea unor paşi juridico-administrativi. Intenţia de cumpărare a imobilului de pe strada Episcopiei nr. 40-42 va fi supusă votului în cadrul Consiliului Local Municipal, apoi va fi necesară o evaluare a clădirii în vederea stabilirii preţului, urmează negocierea cu proprietarul imobilului – Episcopia Catolică din Timişoara şi ultimul pas, încheierea contractului de vânzare–cumpărare.

Prin urmare Primăria Municipiului Arad a mai închiriat pentru un an de zile imobilul în care funcţionează Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, contra sumei de 2500 de euro/lună (TVA inclus), însă speră ca de vara din cursul anul de anul viitor, să devină proprietarul clădirii.

Școala, care are cca 800 de elevi, se întinde pe circa 8.000 de metri pătrați, clădiri și teren aferent.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad