Arad: AUDIO Primarul Aradului, Călin Bibarț, reziliază contractul cu compania DD Chim Hunedoara, care a efectuat dezinsecția de la Liceul German

Primarul Aradului, Călin Bibarț, reziliază contractul cu compania DD Chim Hunedoara, care a efectuat dezinsecția de la Liceul German.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a dispus rezilierea acordului cadru de servicii încheiat cu societatea DD Chim Hunedoara, având ca obiect activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în municipiul Arad, a anunțat, luni, municipalitatea.

Cu toate că acordul cadrul permitea încheierea a încă unui contract subsecvent cu respectivul operator, acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult decât atât au fost demarate procedurile pentru o nouă licitație.

„Având în vedere problemele apărute la Liceul German în urma serviciilor de dezinsecție prestate de respectivul operator și luând în considerare faptul că aceeași firmă este responsabilă cu dezinsecția și deratizarea la nivelul întregului municipiu, am decis să punem căpăt acestui contract. Nu mai așteptăm rezultatele niciunei anchete. Neglijența de care au dat dovadă cei care au prestat acest serviciu, se plătește din punctul de vedere al administrației locale arădene, cu rezilierea contractului. Sănătatea oamenilor este mai presus de orice anchetă!”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Zeci de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani de la Liceul German din Arad au ajuns la spital dupăce firma din Hunedoara a efectuat o acțiune de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Poliția din Arad a deschis dosar penal pentru evenimentele petrecute în prima săptămână, când s-a stabilit că s-a folosit o substanță interzisă încă din aprilie 2019, iar o altă substanță a fost folosită în concentrație de 4 ori mai mare decât ar fi fost normal. Pentru mai multe nereguli, DSP Hunedoara a amendat cu 40.000 lei compania din Hunedoara care a făcut dezinsecția.

Polițiștii, procurorii și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Arad continuă cercetările în acest caz.