Arad: AUDIO Primul centru de medicină tradițională chineză din România, inaugurat la Arad

Primul centru de medicină tradițională chineză din România a fost inaugurat la Arad, ocazie cu care în oraș a sosit o delegație din Republica Populară Chineză. 

Imagine

Imagine
Din delegația condusă de Președintele Universității Medicale Chineze Zhejiang, Sun Qiuhua, a făcut parte și Zhang Jian, Consilier al Ambasadei Chinei la București.

Delegația a fost primită decătre președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „din 2016, de când am preluat mandatul de președinte al Consilului Județean, am văzut ca o prioritate dezvoltarea sistemului de sănătate din Județul Arad. În colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, partenerii noștri tradiționali în acest demers, am căutat în anii care au trecut, și o facem în continuare, să îmbunătățim și să diversificăm serviciile pe care le punem la dispoziția cetățenilor județului”.

„În aceste demersuri intră și deschiderea unui centru pentru medicină tradițională chineză la Arad, obiectiv pe care iată, îl îndeplinim astăzi!”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Conducerea Consiliului Județean Arad s-a arătat interesată de medicina tradițională chineză încă din urmă cu trei ani, atunci când președintele Iustin Cionca a vizitat în cadrul unei delegații în China, 4 spitale și clinici în care era practicată această ramură a medicinii orientale.

Începând cu 2017, în Arad a fost deschis la inițiativa Universității de Vest „Vasile Goldiș” un centru de medicină tradițională chineză care a permis studenților Universității din Arad să participe la specializări medicale, precum studenților chinezi ai Universității de Medicina Traditională Zejiang să ia parte schimburi de experiență în cadrul a 3 ediții Summer Camp. În aceste stagii de mobilitate, studenții români au fost familiarizați cu practicile de medicină tradițională chineză, respectiv studenții chinezi cu practicile de recuperare medicală și medicină alternativă practicate în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.