Arad: AUDIO „Reţeaua Solidarităţii în Arad”, prin care cei care doresc pot ajuta în lupta cu coronavirusul

Autorităţi şi asociaţii civice din Arad se implică în realizarea unei „reţele a solidarităţii”, prin care se vor aduna fonduri şi materiale medicale pentru spitalele în care vor fi trataţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, în timp ce voluntari vor ajuta persoanele izolate la domiciliu.

„Reţeaua Solidarităţii în Arad” va fi formată din autorităţi publice, organizaţii non-guvernamentale şi voluntari care vor să îi ajute pe cei afectaţi de pandemie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sergiu Bîlcea, a mai declarat că în aceste zile se simte un moment de solidaritate, când mulţi oameni vor să ajute dar nu ştiu cum. Ideea campaniei este să se realize o reţea care leagă oameni, pe cei care doresc să ajute şi pe cei care au nevoie de ajutor. (…) Se va sprijini, prin campanii care au demarat deja, adunarea de fonduri pentru spitale sau de materiale medicale.

El a adăugat că va fi disponibil non-stop un număr de telefon la care cei care sunt izolaţi sau persoanele vulnerabile vor putea solicita ajutor.

Voluntarii şi angajaţii serviciilor sociale din Arad vor ajuta persoanele aflate în dificultate.

În acest moment, la Arad situaţia este sub control, dar se poate deteriora, iar autoritățile spun că vor să fie pregătite.

Regulamentul şi procedurile sunt redactate și vor fi prezentate miercuri la Prefectură, moment din care se vor anunța modalitățile prin care cei cate doresc se pot implica. Din momentul acela nd campania va deveni funcțională complet.

Marţi dimineaţa, în judeţul Arad se aflau în carantină 133 persoane, în cinci centre speciale, iar în izolare la domiciliu se aflau 192 de persoane.