Arad: AUDIO Revoluția din 1989: 1.104 tineri vor aprinde, vineri, tot atât atâtea lumânări în memoria celor 1.104 morți ai Revoluției din 1989

Un eveniment special este organizat, vineri la Arad, decătre Primărie, Consiliul Județean și asociațiile de revoluționari pentru a marca 30 de ani de la Revoluție din 1989.

Imagine

Imagine

Imagine

Manifestarea „Arad – 30 de ani de libertate“  începe la ora 15.30.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „vineri, cu începere de la ora 15.30, în sala „Regele Ferdinand“ din Palatul Administrativ, va avea loc ședința comună a Consiliului Local Municipal și a Consiliului Județean, în cadrul căreia vor fi oferite medalii comemorative urmașilor celor decedați în timpul evenimentelor din decembrie 1989, la Arad, dar și asociațiilor de revoluționari. Preşedintele Asociaţiei Răniţilor şi Urmaşilor celor Decedaţi în Revoluţia din Decembrie (ARUD) Doina Nan și liderul revoluției arădene, Valentin Voicilă se numără printre invitați”.

„De la ora 17.00, pe traseul Muzeul de Artă (intrarea din strada Horia) – Palatul Administrativ, va avea loc o procesiune la care vor participa 1.104 tineri, cu făclii aprinse, pentru fiecare erou al Revoluției din decembrie 1989”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

Apoi, de la ora 17.15, la Monumentul Eroilor din Piața Revoluției va avea loc un moment de rememorare a evenimentelor care au avut loc în urmă cu 30 de ani în centrul Aradului, iar IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, va oficia o slujbă de pomenire. În jurul orei 18.00, în fața Palatului  Administrativ, cei prezenți vor putea urmări un program artistic, în cadrul căruia mai mulți artiști arădeni vor interpreta melodiile care s-au cântat în Piața Universității din București. Tot în fața Palatului Administrativ va fi montat un ecran pe care vor rula un film realizat la Arad, în decembrie 1989, dar și fotografii realizate în acea perioadă.

De asemenea, în holul Palatului Administrativ a fost deschisă, joi, o expoziție de fotografii realizate la Arad, atât în perioada 21 – 22 decembrie, cât și după acele zile.

Municipiul Arad este al 2lea oraş din ţară care s-a solidarizat cu maniFestările anticomuniste de la Timişoara în Revoluţia din 1989. La Arad, au murit 19 oameni și 38 de răniţi în acele zile, iar 5 arădeni au murit la Timişoara, Turda şi Bucureşti.

La nivel național, 1.104 de oameni au murit în Revoluția din 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.