Arad: AUDIO Șefa Inspectoratului Școlar Arad, Anca Stoenescu, despre cazul inspectorului școlar, care protestează față de Ministerul Educației: „încalcă fișa postului și codul de etică, sperăm să-și îndrepte comportamentul”

Cazul inspectorului școlar din Arad, care apare printre organizatorii unui protest la adresa Ministerului Educației, a fost discutat decătre conducerea Inspectoratului Școlar, care i-a pus în vedere că încalcă fișa postului și codul de etică.

Șefa Inspectoratului Școlar Arad, Anca Stoenescu.

Eventuale alte atitudini critice ale inspectorului la adresa Ministerul Educației vor fi analizate la momentele respective.

Profesorul Paul Sebastian Barta este inspector de sport ca urmare a unui concurs pentru care mandatul i se încheie pe data de 1 iulie.

Un protest față de ceea ce se întâmplă în sistemul de educație din România este anunțat pentru joi la Arad, iar persoanele care și-au asumat pe Facebook rolul de organizator sunt 4 cadre didactice, printre care și inspectorul școlar de sport Paul Sebastian Barta.

„ROMÂNIA, TREZEȘTE- TE ! EDUCAȚIA ÎNSEAMNĂ VIITOR ! DACĂ NU NOI, ATUNCI CINE? DACĂ NU ACUM, ATUNCI CÂND?” este motto-ul sub care a fost anunțat protestul, care este avizat decătre autoritățile locale.

În descrierea evenimentului, profesorii care au inițiat protestul spun că Ministerul Educației Naționale a produs haos în ultimii ani în sistemul de învățământ din România și că îi așteaptă la manifestare pe toți cei care doresc ca învățământul românesc să devină unul de calitate, iar modificările aduse sistemului educațional de către Minister să fie supuse, în prealabil, unor consultări publice reale.

Lista cu nemulțumiri cuprinde nu mai puțin de 8 puncte, printre care inclusiv viziunea „Educația ne unește” lansată de către ministerul educației. Organizatorii anunță că nu doresc sprijin din partea niciunui partid politic și îi roagă pe toți cei care vor să fie prezenți la acest protest să o facă în mod pașnic și civilizat! Nu facem politică, ci educație!, este mesajul profesorilor.

Protestul este programat joi, 13 iunie, între orele 18.30-21.30 pe Platoul din fața Palatului Administrativ.

Inspectoratul Școlar Județean Arad a anunțat, miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, că se delimitează ferm de acțiunea organizată de un grup de cadre didactice, acțiune despre care susține că a luat cunoștință din presa locală și din postări publice pe pagini de Facebook.

Arad: Protest organizat de către profesori față de Ministerul Educației, joi, în centrul Aradului. Printre organizatori, un inspector școlar. Reacția conducerii Inspectoratului Școlar