Arad: AUDIO Sicriul cu trupul cunoscutului alpinist Torok Zsolt, depus în holul principal al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din centrului Aradului, la câțiva metri de două cadouri cu totul speciale pe care le-a făcut municipiului Arad

Sicriul cu trupul cunoscutului alpinist Torok Zsolt, care a murit în Munții Făgăraș, a fost depus, duminică, în holul principal al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din centrul municipiului Arad, la câțiva metri de pioletul pe care Torok Zsolt l-a folosit într-una din premierele sale și pe care, alături de placheta care atestă cea mai mare performanță a alpinismului românesc, escaladarea vârfului Nanga Parbat din Himalaya (8.126 m), le-a donat, în 2017, teatrului arădean.

Erau cadouri pe care Torok Zsolt le-a făcut special Aradului.

De atunci, pioletul și placheta sunt expuse în holul teatrului, acolo unde cei care doresc își pot lua rămas bun de la Zsolt și luni, toată ziua.

Duminică seara a fost oficiată o primă slujbă în limbile română și maghiară, iar câteva sute de persoane i-au adus un ultim omagiu.

Printre cei prezenți, s-au numărat viceprimarul municipiului Arad Ionel Bulbuc și primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, care a purtat și banderola tricoloră de primar.
Călin Bibarț.

Luni pe teatru va fi amplasat și un mesh (banner) în memoria lui Torok Zsolt.

Despre expediția pe Nanga Parbat

In anul 2013, Zsolt Torok a fost liderul expeditiei romanesti pe Nanga Parbat si este unul dintre putinii alpinisti din lume care a reusit sa escaladeze acest varf. Performanata sa este cu atat mai notabila, cu cat, la nivel mondial, sunt foarte putini alpinisti care au reusit sa cucereasca cel de-al noualea “opt-miar” al lumii. Mai mult decat atat, expeditia romaneasca formata din alpinistii Zsolt Torok, Teo Vlad, Marius Gane, Aurel Salasan si Bruno Adamcsek, a ales cea mai mare si cea mai dificila ruta de escaladare, nu a folosit serpasi, nici oxigen si nu a solicitat ajutor din partea altor echipe. Ultima parte a traseului a fost pentru alpinistii romani o lupta pe viata si pe moarte, duaă ce alti 11 alpinisti straini au fost ucisi intr-un atac terorist asupra taberei de pe celalalt versant al muntelui.

Înmormântarea are loc marți, cu începere de la ora 14.00

Înmormântarea va avea loc marți, de la ora 14.00, tot la teatru, iar apoi înhumarea va avea loc la cimitirul Eternitatea (UTA)”.

„Micul Prinț a plecat în ultima lui călătorie, așa dintr-o dată, prea devreme, prea dureros, prea straniu..”, a scris proaspăta sa soție, Laura Nădăban, pe contul ei de Facebook. Cei 2 se căsătoriseră pe 14 iulie.

Torok Zsolt avea 45 de ani și deținea mai multe recorduri naționale și mondiale. Era foarte implicat și în viața civică a Aradului și avea un copil din prima căsătorie. De altfel, fosta soție, Minerva Vincze, și băiețelul au fost prezenți încă de la priveghiul de duminică.