Arad: Petiție pentru strada „Torok Zsolt 1973-2019” din municipiul Arad, promovată la nivel național. A strâns circa 500 de semnături, încă din primele ore

O petiție prin care se cere ca o stradă din Arad să poarte numele cunoscutului alpinist Torok Zsolt a strâns circa 500 de semnături încă din primele ore de la lansare, pe site-ul petitieonline.com.

Petiția „Redenumirea unei străzi din municipiul Arad în strada Zsolt Török”, care a fost lansată decătre Adam Petru Stelian, a strâns semnături nu doar din Arad, ci și din alte orașe mari din România, printre București, Timișoara sau Cluj.

„Zsolt Török merită mai mult decât un monument funerar într-un cimitir. Merită o stradă în municipiul Arad care să îi poartă numele. Strada Zsolt Török 1973 – 2019. Pentru Arad și pentru România este o onoare și o mândrie Zsolt”, se arată în textul petiției.

Petiția este promovată și pe contul de Facebook al Dispeceratului Național Salvatont România.

Decizia denumirii unei străzi se ia în Consiliul Local de la Primăriei.

Torok Zsolt, care avea 45 de ani și deținea mai multe recorduri naționale și mondiale, a murit dupăce a căzut de pe o creastă din Munții Făgăraș.

Petiția poate fi găsită https://www.petitieonline.com/redenumirea_unei_strzi_din_municipiul_arad_in_strada_zsolt_torok?a=109002 sau AICI.