Arad: AUDIO Structură de beton, cu tramă de parc și pistă de bicilete. Ce planuri au autoritățile din Arad pentru Mureșel. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, așteptat la Arad

Ministrul Agriculturii Adrian Oros este așteptat la Arad în următoarele săptămâni. Până atunci însă autoritățile locale au discutat, luni, la București ministrul Adrian Oros și cu conducerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare situația mai multor proiecte din Arad, printre care și situația canalul Mureșel.

Dacă partea extravilană va fi rezolvată cu fonduri europene, partea intravilană prezintă un interes deosebit pentru autoritățile municipale.

Conform președintelui PNL, europarlamentarul Gheorghe Falcă, pe partea din oraș a canalului, „autoritățile doresc să realizeze o structură de beton ca să nu mai existe deversări în canal, iar în jurul canalului noi estimăm să realizăm o tramă de parc, posibil chiar și cu o pistă de biciclete”.

„Vom discuta și cu cetățenii din cartierul Confecții dacă găsim o soluție de întubare, dacă există o asfel de cerere, de solictare”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Ascultă în colajul foto-video de mai jos declarația completă a președintelui PNL, europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Discuțiile au vizat și sistemele de irigații din zonele Semnlac-Pecica și Șag

Din delegația Aradului au mai făcut parte primarul Călin Bibarț, președintele Consiliului Județean Arad Iustin Cionca și vicepreședinele Sergiu Bîlcea.

„Vă anunț că în acest moment lucrăm la aceste proiecte și le vom prezenta în scurt timp în cadrul unei întâlniri care va avea loc la Prefectura Arad. (…) După ani de zile în care aceste subiecte au fost blocate de către PSD prin tandemul Fifor-Căprar am ajuns în situația dificilă în care trebuie să rezolvăm urgent aceste probleme presante pentru județul Arad”, a mai declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă.