Arad: AUDIO Tânără de 18 ani, cercetată după ce a făcut cumpărături cu un card bancar. Nu avea codul PIN, însă a plătit mai multe cheltuieli

O tânără de 18 ani din județul Arad este cercetată penal de polițiști după ce a găsit un card bancar cu care a început să facă mai multe cumpărături. Fata nu știa codul PIN al cardului, a făcut doar plăți contactless pentru care nu avea nevoie de PIN.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „tânăra de 18 ani din comuna Gurahonț ar fi găsit cardul la casa de marcat al unui supermarket de pe strada Pionierilor din municipiul. Apoi, ar fi efectuat mai multe tranzacții contactless, în valoare decirca 600 de lei”.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Persoana care a uitat cardul a depus plângere la poliție și pe baza tranzacțiilor efectuate, anchetorii au ajuns la tânăra de 18 ani.

Aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de însușire a bunului găsit și efectuarea de operațiuni bancare în mod fraudulos și riscă între 1 lună și 7 ani de închisoare sau amendă.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.