Arad: AUDIO Un nou drum care leagă județele Arad și Timiș intră în modernizări

Un nou drum județean care leagă județele Arad și Timiș intră în modernizări.

Consilierii județeni au aprobat, joi, realocarea din excedentul bugetar a sumei de 595.000 lei pentru realizarea Proiectului Tehnic la obiectivul „Modernizare DJ 572 lim.Jud.Timiş-Lipova”.
Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „acest tronson de drum a fost inițial depus pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. După refuzul Guvernului de a asigura sumele necesare am redepus proiectul pentru a fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Acest proiect este eligibil și se află pe lista de rezervă. Sperăm să poată fi finanțat din fondurile rămase după finalizarea licitațiilor la proiectele aflate în derulare. Dar, nu putem bloca acest proiect și astfel am alocat deja fonduri pentru proiectul tehnic, pentru a câștiga timp”.
Drumul județean Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia-limită județ Timiș face parte din coridorul Lipova-Buziaș-Berzovia, care unește trei din cele patru județe ale regiunii, Arad, Timiș și Caraș-Severin, și are o lungime de 26 de kilometri.
Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„În prezent, în județul Arad sunt deschise 17 șantiere privind modernizarea și reabilitarea drumurilor județene. Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.