Arad: Șoferul TIR-ului încărcat cu țigări de contrabandă în valoare de cca 5 milioane de lei, arestat preventiv

Bărbatul de 30 de ani, care a fost prins decătre polițiștii de frontieră când încerca să introducă în țară 440.000 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de cca 5 milioane de lei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Conform purtătorului de cuvant al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, cercetările în cazul de contrabandă cu ţigări descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.
Captura a fost făcută marţi seară, şoferul declarând, la intrarea în ţară dinspre Ungaria, că transportă în TIR 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.
În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra camionului. Astfel, în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleţi, ascunşi prin metoda ‘capac’ în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate.
Surse din rândul anchetatorilor declaraseră că şoferul automarfarului a spus că a fost plătit cu 500 de euro pentru a aduce ţigările în România.