Arad: AUDIO Ungaria relaxează și mai mult accesul în țară pe la Nădlac 1. Noile condiții

Ungaria relaxează și mai mult accesul în țară. Principalele modificări sunt că se permite nu doar tranzitarea Ungariei, ci și rămânerea pe teritoriu țării, și creșterea numărului de ore în care se permite accesul în Ungaria, orele 07-01, comparativ cu 11-23 cu era până în acest moment.

Poliția de Frontieră Română a anunțat, marți, că au intervenit modificări privind intervalul orar în care autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 1.

Astfel, începând din data de 05.05.2020, autoritățile maghiare vor permite intrarea în Ungaria, cetățenilor Uniunii Europene, în scopul rămânerii pe propriul teritoriu, sau tranzitării acestuia, în intervalul orar 07.00 – 01.00 (ora României).

Intrarea în țara vecină este permisă NUMAI cu îndeplinirea urmatoarelor condiții: interviu în cadrul caruia va fi evaluată starea de sănătate a persoanelor, condiția esențială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID-19; îndeplinirea condițiilor din Codul Frontierelor Schengen și prezentarea documentelor care să ateste certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.

De asemenea, la graniţa româno-ungară, rămân valabile măsurile privind
deplasarea dintr-o ţară în cealaltă a lucrătorilor transfrontalieri, cu domiciliul sau
reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele
de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni,
Urziceni și Petea.

https://www.facebook.com/politiadefrontiera/posts/2998625203516974