Arad: AUDIO VIDEO 4 persoane vizate de anchete medicale, după ce au fost în Wuhan, China, unde a apărut un nou coronavirus

4 persoane care au legătură cu județul Arad sunt vizate de o anchetă epidemiologică dupăce au făcut parte din grupul de artiști români care care au concertat în Wuhan, orașul din China, afectat de recentul coronavirus, care declanșează boli respiratorii acute și a ucis mai multe persoane.

2 dintre persoane sunt angajați la Filarmonica de Stat Arad, unde conducerea a luat măsuri speciale.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a directorului Filarmonicii de Stat Arad, Doru Orban.

Cele 2 persoane locuiesc în Timișoara și Reșița.

Alte 2 persoane, 1 pensionar care locuiește în Timișoara și Arad și un cadru didactic de la liceul de artă din Arad sunt și ele în atenția medicilor.

Chiar dacă nu prezintă suspiciuni de îmbolnăvire, cei 2 artitiști au fost plasați în carantină, din motive de siguranță.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a Luminiței Lucaci, Medic epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Celor 4 persoane li s-a recomandat să stea în casă și să nu ia legătura cu alte persoane timp de 14 zile nu pentru că ar fi bolnave, ci pentru a nu fi transportatori ai virsului și a risca astfel să îmbolnăvească alte persoane.