Arad: AUDIO VIDEO Cel mai degradat județean din Arad intră în reparații și modernizări, la cca 4 ani de la obținerea fondurilor europene

Cel mai degradat drum din județul Arad, așa cum a fost catalogat chiar decătre autoritățile locale, intră în reparații după ani de zile de la începerea procedurilor de modernizare.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat, marți, contractul pentru începerea lucrărilor la drumul județean Arad-Horia-Șiria-Galșa-Mâsca-Pâncota. Contractul a fost semnat cu reprezentantul SC Sylc Con Trans, Bogdan Faur.

Banii sunt asigurați din fonduri europene.

„Este greu de crezut că a trebuit să treacă 1304 zile pentru a ajunge la acest moment al semnării contractului de modernizare a drumului județean Arad-Horia-Șiria-Galșa-Masca-Pâncota. Am câștigat 62 milioane lei din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, pentru finanțarea acestei lucrări. Majoritatea acestor 1304 zile au fost pierdute inutil din cauza birocrației care a făcut posibil ca până astăzi să nu poată să înceapă lucrările deși am avut bani în cont, deși a existat o dorință a administrației locale și a întregii comunități arădene. Mă bucur că această lucrare a fost câștigată de o companie din Arad, deci banii vor rămâne în județ și vor susține relansarea economiei arădene! Este o firmă care are și alte lucrări importante în județ, de exemplu, Bârsa-Moneasa-limită județ Bihor, o firmă cu istoric, așa cum ne-am dorit de la bun început. Îmi doresc ca lucrarea să se încheie cât mai repede, ca arădenii să se poată bucura de această investiție care va contribui și ea la legătura cu Podgoria Aradului și, mai departe, cu zona Ineu, Sebiș și stațiunea Moneasa. Îl rog pe reprezentantul Sylc Con Trans să aloce suficientă forță de muncă și tehnologie pe drumul județean Arad-Șiria-Pâncota, ca lucrarea să fie de cea mai bună calitate și să se finalizeze înainte de termen”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

Reprezentantul Sylc Con Trans, Bogdan Faur, a declarat că firma are capacitatea să realizeze lucrarea în 24 de luni, nu în 36, cum prevede contractul. Imediat după semnarea contractului, la sediul Consiliului Județean Arad s-a reunit  grupul de lucru care implementează proiectul de modernizare a drumului județean Arad-Horia-Șiria-Galșa-Mâsca-Pâncota, format din reprezentanții Consiliului Județean, conducerea Poliției Rutiere și conducerea firmei care va executa lucrarea.

Drumul deserveşte 40 000 cetăţeni, dar importanţa sa este mult mai mare, leagă Aradul de staţiunea Moneasa şi de oraşe şi comune importante. Drumul, care are 30 de km, va fi refăcut din fundaţie.
Costul total, cu co-finațarea Consiliului Județean și TVA, se ridică la 72 de milioane de lei.

Primele încercări de modernizare a drumului au început în urmă cu cca 10 ani, când se intenționa atragerea unor fonduri guvernamentale, însă abia acum s-a ajuns în momentul în care lucrările pot începe.