Arad: AUDIO VIDEO FOTO Arad: Primarul Gheorghe Falcă a demisionat de la conducerea Primăriei Municipiului Arad, după 15 ani, ca să își preia mandatul de eurodeputat. Ședința festivă, pe data de 28 iunie

Primarul municipiului Arad, GHeorghe Falcă, a anunțat oficial, vineri, că și-a depus demisia din funcție pentru a putea prealua mandatul de eurodeputat pe care l-a câștigat ca urmare a alegerilor europarlamentare din data de 26 mai.

ARADCU 00 BILCEA FALCA VI21IUN (2)

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 21 iunie 2019

 

„Am depus la Prefectură documentul prin care am optat între cele două funcţii, astfel încât să se poată convoca, în 28 iunie, Consiliul Local, când îmi predau efectiv mandatul de primar”, a declarat, vineri, primarul Gheorghe Falcă.

Primarul a mai adăugat că a fost la şedinţa grupului eurodeputaţilor PPE, desfăşurată săptămâna trecută la Bruxelles, unde s-au făcut repartiţiile pe comisii.

„Am cerut Comisia de transporturi, dar voi fi şi membru în Comisia de petiţii, unde se analizează tot ce înseamnă reclamaţii, inclusiv comportamentul guvernamental faţă de fondurile europene. De asemenea, sunt supleant la Comisia de muncă”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă este cel mai longeviv primar al Aradului după Revoluția din 1989 și al doilea cel mai longeviv din întreaga istorie a orașului. Gheorghe Falcă este la cel de-al 4lea mandat consecutiv de primar. El a fost ales eurodeputat în urma scrutinului din 26 mai, fiind pe locul opt al listei de candidaţi PNL.

Falcă s-a născut la 22 ianuarie 1967, în oraşul Brad, judeţul Hunedoara. A urmat cursurile Facultăţii de Construcţii din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara, devenind inginer constructor, specializat în drumuri. A obţinut titlul ştiinţific de doctor, la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. În anul 2000, s-a implicat în administraţia locală, devenind vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, iar în 2004 a fost ales prima dată primar al municipiului Arad.

În 10 iunie, PNL anunţa că viceprimarul Călin Bibarţ va prelua funcţia de primar interimar, iar la alegerile locale de anul viitor partidul va susţine candidatura lui Sergiu Bîlcea (38 de ani), în prezent lider al organizaţiei municipale Arad a partidului şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.