Arad: AUDIO VIDEO Noi imagini cu controalele ISU Arad la Liceul German. 18 elevi au ajuns la spital în noi cazuri

Sunt din nou anchete la Arad, unde la Liceul German din oraș au apărut noi cazuri de elevi care au ajuns la spital după ce în școală a avut loc o acțiune de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Circa 15 părinți ai elevilor s-au adunat revoltați, luni seara, în fața școlii cerând explicații.

ARADCU 00 CBRN ISU ARAD COMPLET MA21IAN

Arad: AUDIO VIDEO Noi imagini cu controalele ISU Arad la Liceul German. 18 elevi au ajuns la spitalSunt din nou anchete la Arad, unde la Liceul German din oraș au apărut noi cazuri de elevi care au ajuns la spital după ce în școală a avut loc o acțiune de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Circa 15 părinți ai elevilor s-au adunat revoltați, luni seara, în fața școlii cerând explicații.Aseară, polițiștii și echipajul de cercetare chimică, biologică, radiologică si nucleară Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad au efectuat noi verificări la școală. Vezi în linkul de mai jos, într-un alt video, ce spun unii dintre părinții elevilor de la Liceul German.https://realitateadearad.net/index.php/2020/01/21/arad-audio-video-noi-imagini-cu-controalele-isu-arad-la-liceul-german-18-elevi-au-ajuns-la-spital-in-noi-cazuri/

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 20 ianuarie 2020

Video 1

ARADCU 00 COPII SPITAL LU20IAN

Reacțiile una dintre părinții elevilor de la Liceul German din Arad.

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 20 ianuarie 2020

Cursurile la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad s-au reluat luni, după ce școala a fost închisă încă de marțea trecută, din cauză că zeci de elevi au ajuns la spital cu iritații la ochi și piele și dureri de cap și abdominale. Timp de aproape 1 săptămână, școala a fost re-igienizată, doar că la reluarea cursurilor elevii din cealaltă clădire a liceului au simțit un miros înțepător și au mers la spital încă din timpul cursurilor. Temându-se pentru siguranța copiilor, circa 15 părinți au cerut, luni seara, explicații în fața școlii.

Ieri la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au ajuns noi cazuri de la același liceu.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz, luni, la spital s-au mai prezentat 18 elevi, dintre care 3 au rămas internați.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.

Astfel, De la începerea problemelor, la spital au ajuns 77 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani.

Aseară, polițiștii și echipajul de cercetare chimică, biologică, radiologică si nucleară Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad au efectuat noi verificări la școală.

Într-o informare transmisă în cursul nopții, Direcția de Sănătate Publică spune că măsurătorile efectuate până acum nu au arătat depășiri ale fondului natural și că în momentul de față nu se poate face o legătură directă între evenimentele din 13 ianuarie și cele din 20 ianuarie.

Dezinsecția în școală a avut loc vineri, 10 ianuarie, în ultima zi de vacanță.
Controlul Ministerului Sănătății arata, săptămâna trecută. că una dintre substanțele folosite este interzisă din aprilie 2019, iar o altă susbstanță ar fi fost folosită în doze de 4 ori mai mari decât ar fi normal.

Poliția Arad, care a stabilit că există o legatură directă între prinee intoxicații ale copiilor și acțiunea de dezinfecție, a deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, Fals și Uz de fals și Trafic de produse sau substanțe toxice.

POlițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto și video 1: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad