Arad: Cu taxiul, ca să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

Doicetățeni din Algeria și Palestina, cu vârste de 28 și, respectiv 48 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră și polițiștii naționali când mergeau cu un taxi ca să treacă ilegal granița în Ungaria.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA MA21IAN

Arad: Cu taxiul, ca să treacă ilegal frontiera cu UngariaDoicetățeni din Algeria și Palestina, cu vârste de 28 și, respectiv 48 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră și polițiștii naționali când mergeau cu un taxi ca să treacă ilegal granița în Ungaria.https://realitateadearad.net/index.php/2020/01/21/arad-cu-taxiul-ca-sa-treaca-ilegal-frontiera-cu-ungaria/

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 21 ianuarie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea, împreună cu poliţiştii din cadrul postului de poliţie comunală Iratoşu – I.P.J. Arad, au oprit la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, pe comunicaţia Arad-Variaşu Mic, un autoturism tip taxi cu care călătoreau doi cetăţeni străini”.

„Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări, unde s-a stabilit că unul este cetăţean algerian, în vârstă de 28 de ani, iar celălalt este din Palestina, având 48 de ani. Ambii sunt solicitanţi de azil în România. Ei au declarat că doreau să ajungă în Germania, pentru a găsi locuri de muncă şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau paşaport şi viză Schengen”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Cei 2 cetățeni străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
POlițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.