Arad: AUDIO Ziua Armatei României, marcată prin mai multe evenimente de amploare, care încep dimineața și se încheie seara cu retragere cu torțe

dav

Ziua Armatei României, sărbătorită pe data de 25 octombrie, va fi marcată la Arad prin mai multe evenimente de mai mare amploare decât în alți ani, care încep la ora 08.30 dimineața, la Monumentul Eroilor de la Păuliș, și se încheie, la ora 19.00, cu retragere cu torțe în centrul Aradului.

Conform responsabilului cu relaţiile publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, căpitan Paul CRĂCIUN, „25 Octombrie este sărbătoarea de cinstire a tuturor ostaşilor prin a căror luptă dreaptă a fost eliberată glia străbună, momentul de împlinire a bucuriilor tuturor înaintaşilor”.
„Ca în fiecare an, Garnizoana Arad organizează activităţi menite să amintească lupta şi jertfa Armatei Române. Îi aşteptăm cu drag pe toţi veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere precum şi pe toţi cei ce doresc să fie alături de noi la acest ceas aniversar”, a mai declarat responsabilul cu relaţiile publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, căpitan Paul CRĂCIUN.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a responsabilului cu relaţiile publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, căpitan Paul CRĂCIUN.

Program complet

Manifestările încep la ora 8.30 la Monumentul Eroilor de la Păuliș, locul în care, în urmă cu  75 de ani s-au purtat eroicele lupte în urma cărora eroii Detașamentului Păuliș au reușit să apere, în cel de-al Doilea Război Mondial, Defileul Mureșului, suveranitatea și integritatea României în fața trupelor hortyste, de 10 ori mai numeroase și mai bine înarmate.

Ceremoniile continuă la ora 11 cu un ceremonial la Monumentul Ostaşului Român, în Piaţa Avram Iancu, din centrul Aradului, și se încheie cu retragerea cu torțe a militarilor pe traseul Platoul din fața Palatului Administrativ – B-dul Revoluției (sensul de mers Podgoria – Teatrul Ioan Slavici) – P-ța Avram Iancu – Str. Nicolae Bălcescu – Podul Decebal – Cetate. Retragerea are loc cu începere de la ora 19.00.

Peste tot participă miitarii Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu GOLESCU”, cantonați în Cetatea Aradului.