Arad: Bărbat care a aruncat deșeuri în zona protejată din Parcul Natural Lunca Mureșului, amendat după indiciile pe care le-a lăsat

Un bărbat a fost amendat decătre polițiștii locali din Arad pe baza unor dovezi lăsate în gunoiul pe care l-a arucat ilegal în aria protejată a Parcului Natural Lunca Mureșului, de la marginea municipiului Arad.

Sesizați decătre reprezentanții administrației Parcului Natural Lunca Mureșului, polițiștii locali au analizat conținutul grămezii de obiecte la scurt timp după descărcarea acestora.

Așa au găsit indicii care au dus la identificarea șoferului autoutilitarei care a golit în aria protejată a Parcului Natural Lunca Mureșului bena cu deșeuri menajere.

Pentru gestul său, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 1501 lei, pentru nerespectarea prevederilor HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului Arad. Pe lângă amendă, arădeanul a trebuit să și igienizeze perimetrul, în conformitate cu noile prevederi, mai severe ale, Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor.